Παράγουμε ένα προϊόν αναλλοίωτο, διατηρώντας όλα τα συστατικά του, το χρυσοπράσινο χρώμα του, το φρουτώδες άρωμα και τη γεύση του, εφαρμόζοντας τα διεθνή πρότυπα διασφάλισης ποιότητας των τροφίμων.
NTANELIS E. O.E. παραγωγή και την τυποποίηση παρθένου ελαιολάδου

         

επικοινωνήστε μαζι για τα προιοντα μας

 

 

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 54 επισκέπτες και κανένα μέλος

MinoanCreteOil


MINOANCRETEOIL

Καλωσήρθατε  στην ιστοσελίδα μας

Η εταιρεία μας NTANELIS E. O.E. βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης .

Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση η οποία ιδρύθηκε το 1980 και έχει ως αντικείμενο την παραγωγή και την τυποποίηση εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου καθως και την παραγωγή και τυποποίηση μελιού.

Το ελαιόλαδο NTANELIS παράγεται από καρπούς ελιάς εκλεκτής ποικιλίας οι οποίοι συλλέγονται από τους αιωνόβιους ελαιώνες της περιοχής μας.

Έχουμε καταφέρει να παράγουμε ένα προϊόν αναλλοίωτο, διατηρώντας όλα τα συστατικά του, το χρυσοπράσινο χρώμα του, το φρουτώδες άρωμα και τη γεύση του.

Το μέλι μας Γνήσιο Κρητικό μέλι, ανεπεξέργαστο και ανόθευτο με έντονο, ξεχωριστό άρωμα. Έχει αντισηπτικές ιδιότητες και ευεργετική δράση στο αναπνευστικό και πεπτικό σύστημα. Με πλούσια γεύση, καραμελώδη υφή και εξαιρετικό άρωμα.

  

   


     Ελαιόλαδο λιγα λογια..
Το λάδι ελιάς ή το «χρυσό υγρό», σύμφωνα με τον Ομηρο, κατά την αρχαιότητα δεν ήταν απλά μία τροφή, αλλά αποτελούσε σύμβολο υγείας και δύναμης, φάρμακο, καθώς επίσης πηγή μαγείας και θαυμασμού.

Η καλλιέργεια του ελαιολάδου χάνεται στα βάθη των αιώνων.

Ήδη από τα μινωικά χρόνια, όπως έχει αποδειχθεί από τα αρχαιολογικά ευρήματα της Κνωσού, γινόταν επεξεργασία του καρπού της ελιάς και παραγόταν λάδι που αποθηκευόταν σε πήλινους πίθους και αμφορείς και συχνά εξάγονταν στα νησιά του Αιγαίου και την κεντρική Ελλάδα.

Πέρα όμως από τα οικονομικά οφέλη, το δέντρο της ελιάς λατρευόταν ως ιερό και το λάδι εκτός από προσφορά στους Θεούς και στους νεκρούς χρησίμευε ακόμα στην ιατρική, στον αθλητισμό και στην καθημερινή ζωή ως προϊόν βασικό για τη διατροφή, το φωτισμό και τη θέρμανση.
 
Τα τελευταία χρόνια η διεθνής ιατρική και διαιτολογία συστήνουν το ελαιόλαδο ως απαραίτητο προϊόν διατροφής για την εξασφάλιση υγείας και μακροζωίας.

Η Κρήτη με το μεσογειακό της κλίμα ευνοεί την ανάπτυξη της ελιάς που φύεται τόσο σε πεδινές όσο και σε ορεινές περιοχές και καρποφορεί το χειμώνα.

Η ελιά και το ελαιόλαδο είναι από τα πιο μεγάλα μυστικά της Κρητικής Διατροφής και της Κρητικής Μακροζωίας».

Η εταιρεία μας NTANELIS E. O.E. βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης συγκεκριμένα στην Ανάληψη Χερσονήσου .

 Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση η οποία ιδρύθηκε το 1980 και έχει ως αντικείμενο την παραγωγή και την τυποποίηση  παρθένου ελαιολάδου καθως  και  την παραγωγή  μελιού

Το ελαιόλαδο NTANELIS παράγεται από καρπούς ελιάς εκλεκτής ποικιλίας οι οποίοι συλλέγονται από τους αιωνόβιους ελαιώνες της περιοχής μας.

Έχουμε καταφέρει να παράγουμε ένα προϊόν αναλλοίωτο, διατηρώντας όλα τα συστατικά του, το χρυσοπράσινο χρώμα του, το φρουτώδες άρωμα και τη γεύση του .

Το μέλι μας Γνήσιο Κρητικό μέλι, ανεπεξέργαστο και ανόθευτο με έντονο, ξεχωριστό άρωμα. Έχει αντισηπτικές ιδιότητες και ευεργετική δράση στο αναπνευστικό και πεπτικό σύστημα. Με πλούσια γεύση, καραμελώδη υφή και εξαιρετικό άρωμα.

Η εταιρεία μας ασχολήται επίσης μακροχρόνια με οικογενιακή τουριστική επιχείρηση που εδρεύει στην Ανάληψη Χερσονήσου.


θα μας βρείτε εδώ


Ελαιόλαδο

Το λάδι μας είναι ένα αντιπροσωπευτικό κρητικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, που προέρχεται από επιλεγμένους, παραδοσιακά καλλιεργούμενους, ελαιώνες της περιοχής του Ηρακλείου. 

Είναι αυστηρά μονοποικιλιακό, από την περίφημη ποικιλία κορωνέικη.

 Η συλλογή του ελαιοκάρπου γίνεται περί τα μέσα Νοεμβρίου, με ιδιαίτερη φροντίδα, χωρίς να τραυματίζεται το δέντρο ή ο καρπός και μέσα σε λίγες ώρες ακολουθεί η έκθλιψη και η «εν ψυχρώ» εξαγωγή του ελαιολάδου. Το αποτέλεσμα είναι ένα διαυγές, χρυσοπράσινο και απολύτως ισορροπημένο ελαιόλαδο με πλούσια, φρουτώδη γεύση και χαμηλή οξύτητα.



Ελαιόλαδο και Υγεία

Το ελαιόλαδο αποτελεί το σημαντικότερο συστατικό για την ανθρώπινη υγεία, τον ανθρώπινο οργανισμό και την καθημερινή μας διατροφή. Η σύστασή του σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει από καρδιαγγειακές παθήσεις, συμβάλλοντας στην αύξηση της καλής (HDL) και στη μείωση της κακής χοληστερίνης (HDL). Επίσης δρουν προστατευτικά έναντι του σακχαρώδη διαβήτη, καθώς έχει,παρατηρηθεί ότι βελτιώνουν το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα, σε αντίθεση με άλλες μορφές λιπαρών όπως τα κορεσμένα και τα πολυακόρεστα. 

το ελαιόλαδο αποτελεί πλούσια πηγή λιποδιαλυτών βιταμινών Α, D, K, Ε και πολυφαινολών, οι οποίες προστατεύουν τον οργανισμό μας από ορισμένες μορφές καρκίνου (του μαστού, του ενδομητρίου, του παχέος εντέρου, του προστάτη, κλπ.) . Επίσης λόγω της αντιοξειδωτικής του δράσης επιβραδύνει τη γήρανση των κυττάρων και αυξάνει τη διάρκεια του κύκλου ζωής, βοηθάει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και βελτιώνει την υγεία του δέρματος.

Διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του εμβρύου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και η έλλειψή του μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες. Το ελαιόλαδο φαίνεται να έχει ευνοϊκή επίδραση στην ασβεστοποίηση των οστών. Βοηθά την απορρόφηση του ασβεστίου και ως εκ τούτου παίζει ένα σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης και την πρόληψη της οστεοπόρωσης.

αποτελεί ελιξίριο ζωής, υγείας και μακροζωίας.


ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ

Οι ελιές, χωρίς φυτοφάρμακα, συλλέγονται προσεκτικά από τους ελαιοπαραγωγούς με την παραδοσιακή τεχνική και παραδίδονται στα ελαιοτριβεία της Ένωσης όπου αμέσως με εξαγωγή εν ψυχρώ παράγεται ο χυμός ελιάς με την αυθεντική κρητική γεύση.

Το εκλεκτό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο εμφιαλώνεται σε ελεγχόμενες ποσότητες σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς χημικές κατεργασίες και αποτελεί το θεμέλιο λίθο του υγιεινού τρόπου ζωής και της ξακουστής σήμερα και ευεργετικής Κρητικής Διατροφής.

Τα προιόντα μας είναι διαθέσiμα σε συσκεuασία των 250mL,500mL,0,75L,1L,3L,5L



250ml


500ml


0,750L


3L


5L


3L-5L

Το μέλι μας Γνήσιο Κρητικό μέλι, ανεπεξέργαστο και ανόθευτο με έντονο, ξεχωριστό άρωμα. 

Έχει αντισηπτικές ιδιότητες και ευεργετική δράση στο αναπνευστικό και πεπτικό σύστημα Με πλούσια γεύση, καραμελώδη υφή και εξαιρετικό άρωμα.








Το μέλι μας


Η μελισσοκομία στο μεσογειακό νησί της Κρήτης ξεκινά από τη Μινωική εποχή, περίπου 4.000 χρόνια πριν. Οι μέλισσα και το μέλι παίζουν έναν σημαντικό ρόλο στους ελληνικούς μύθους, όπου η Μέλισσα έχει το πρόσωπο της ιέρειας της Δήμητρας, της Θεάς της Γης.

 Σε έναν άλλο μύθο η μέλισσα είναι η αδελφή της Αμάλθειας και προσφέρει το μέλι, το οποίο από κοινού με το γάλα της Αμάλθειας, έθρεψε το μωρό Δία, τον μετέπειτα πανίσχυρο πατέρα των Ολύμπιων Θεών. Το έμβλημα με τις μέλισσες του ανακτόρου των Μαλλίων όπως και τα πιθάρια της Κνωσσού, καταδεικνύουν τη σχέση της μέλισσας με το λαό της Κρήτης ήδη από τη Νεολιθική εποχή. Περίπου 2.000 είδη φυτών βρίσκονται στο νησί και τα 160 από αυτά θεωρούνται ενδημικά. Ένα μεγάλο μέρος του εδάφους καλύπτεται από το μοναδικό μίγμα αρωματικών βοτάνων που οι μέλισσες γνωρίζουν να αξιοποιούν τόσο καλά.

Το κρητικό μέλι, διάσημο ακόμα και στον αρχαίο κόσμο, έχει ως κύριο συστατικό του το κρητικό θυμάρι (θυμαρόμελο). Η κύρια ποσότητα του διακινούμενου κρητικού μελιού είναι το φυσικό μίγμα πεύκου και θυμαριού, (πευκοθυμαρόμελο) που συλλέγεται τον Αύγουστο, όταν το όψιμο θυμάρι ακολουθείται αμέσως από μια μεγάλη ροή μελιτώματος στα γειτονικά πευκοδάση. Αυτό το φυσικό μίγμα θυμαριού, πεύκου και βοτάνων, ένας εκπληκτικός συνδυασμός γεύσεωνκαι αρωμάτων εκτός από τα πλούσια θρεπτικά συστατικά που περιέχει, έχει επιπλέον την ιδιότητα να αργεί πάρα πολύ να κρυσταλλώσει, κάτι που το κάνει ακόμα πιο ελκυστικό στον καταναλωτή. Παράγονται επίσης μικρότερες ποσότητες μελιού πεύκου, πορτοκαλιάς, φασκομηλιάς, θρίμπας, έρεικα και μαλοτήρας (Τσάι του βουνού, Sideritis Syriaca).

Τα κύρια γνωρίσματα του κρητικού μελιού είναι το άρωμα, η γεύση και η παχυρευστότητά του και δε χρειάζεται να είναι κανείς σπουδαίος γευσιγνώστης για να ξεχωρίσει αν ένα μέλι είναι κρητικό, είναι είναι θυμάρι αυτό, είτε πευκοθυμαρόμελο ή πεύκο κλπ. Μερικές δοκιμές αρκούν για να καταγραφεί στη μνήμη μας το άρωμα και η γεύση, κάτι που γίνεται φανερό άλλωστε κι από την προτίμηση που δείχνουν στα κρητικά μέλια καταναλωτές από όλο τον κόσμο. Γενικά, το χρώμα του μελιού είναι χαρακτηριστικό της προέλευσής του και θεωρείται ένα από τα κύρια κριτήρια ποιότητας που επηρεάζει την προτίμηση του καταναλωτή. Τα σκοτεινόχρωμα μέλια, τα μέλια μελιττωμάτων, είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία και συνεπώς έχουν υψηλή θρεπτική αξία ενώ τα ανοιχτόχρωμα, τα ανθόμελα, έχουν ωραίο άρωμα και γεύση. 

Το θυμαρίσιο μέλι της Κρήτης έχει ένα σκούρο ξανθό, ελαφρά κοκκινωπό χρώμα σαν του κονιάκ, το πευκοθυμαρόμελο είναι αρκετά πιο σκούρο και το πεύκο σκοτεινόχρωμο. Το μέλι πορτοκαλιάς είναι ανοιχτόξανθο, πολύ ελαφρά χρωματισμένο, όπως και της φασκομηλιάς ενώ του έρεικα είναι σκούρο, παρ'ότι ανθόμελο



Τα κύρια συστατικά του μελιού είναι: Νερό, φυσικά σάκχαρα. οργανικά οξέα, πρωτεΐνες, ιχνοστοιχεία, ένζυμα, βιταμίνες και άλλες θρεπτικές ουσίες... Μερικές από τις φυσικές ιδιότητες του μελιού είναι το ιξώδες το οποίο προσδιορίζει τη ρευστότητα, η υγροσκοπικότητα και η κρυστάλλωση. Η κρυστάλλωση, γνωστή λανθασμένα ως "ζαχάρωμα", είναι φυσικό βιολογικό φαινόμενο του φυσικού ακατέργαστου μελιού, που δεν προξενεί καμία αλλαγή στις θρεπτικές και βιολογικές ιδιότητες του μελιού. Συνεπώς ένα κρυσταλλωμένο μέλι δεν είναι χαλασμένο ούτε νοθευμένο. ΤΟ θυμαρίσιο μέλι σε 6-18 μήνες θα κρυσταλλώσει, δεδομένου ότι δεν έχει θερμανθεί. 

Το μέλι πορτοκαλιάς, ερείκης και τα άλλα ανθόμελα κρυσταλλώνουν σε 1-4 μήνες. Όταν το μέλι κρυσταλλώνει είναι καλύτερο να αλειφθεί πάνω σε ψωμί.

 Η ρευστοποίησή του γίνεται σε μπαιν-μαρί, σε νερό θερμοκρασίας όχι ανώτερης των 40 βαθμών κελσίου ώστε να μη χάσει τη θρεπτική του αξία. Το μέλι του μελισσοκόμου μπαίνει στο βάζο ακατέργαστο, όπως εξάγεται από την κηρήθρα. Έχει απλώς περάσει μέσα από μια σήτα, δεν έχει θερμανθεί. Το ακατέργαστο μέλι, παραμένει αναλλοίωτο και διατηρεί τη θρεπτική του αξία για πάρα πολύ καιρό χωρίς να εφαρμόσουμε καμιά μέθοδο συντήρησης. 

Απλώς διατηρούμε το δοχείο ερμητικά κλειστό, αποφεύγουμε την άμεση έκθεση στο ηλιακό φως και την τοποθέτηση κοντά σε θερμαντικές πηγές. Δεδομένου ότι το μέλι εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων, χρησιμοποιείται συχνά για να ανακουφίσει απ'τον πονόλαιμο και σε πληγές που αργούν να κλείσουν, ως κατάπλασμα. Βρίσκει πολλές ακόμη θεραπευτικές εφαρμογές για τις οποίες υπάρχει πλούσια βιβλιογραφία.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το μέλι, παίζει σπουδαίο ρόλο στο μεταβολισμό και στη θρέψη, στα συστατικά του σκελετού και των κυττάρων. Ασκεί ευεργετική δράση στην καρδιά και στο συκώτι, ρυθμίζει την οξύτητα του στομάχου. Εϊναι τονωτικό, βοηθά στη γρηγορότερη αποκατάσταη της υγείας και έχει αντισηπτικές ιδιότητες και αντιμικροβιακή δράση.

Τα ζάχαρα του μελιού είναι απλά (γλυκόζη και φρουκτόζη) και απορροφούνται αμέσως, γι'αυτό και το μέλι είναι μια γρήγορη πηγή ενέργειας για αθλητές, εγκύους, παιδιά, αρρώστους και για κάθε καταπονημένο οργανισμό. Το μέλι βοηθά σημαντικά στον ταχύτερο μεταβολισμό του οινοπνεύματος με αποτέλεσμα να απαλλάσσεται κανείς γρηγορότερα από τα συμπτώματα της μέθης. 

Έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε χολίνη και βοηθά όσους λόγω καθιστικής ζωής και διατροφής υποφέρουν από δυσκοιλιότητα. Όπως αναφέρεται στο βιβλίο της ζωής των αρχαίων Ινδών, η ζωή παρατείνεται όταν στην καθημερινή δίαιτα υπάρχει το γάλα και το μέλι. 

Το ίδιο πίστευε και ο Αριστοτέλης.