Παράγουμε ένα προϊόν αναλλοίωτο, διατηρώντας όλα τα συστατικά του, το χρυσοπράσινο χρώμα του, το φρουτώδες άρωμα και τη γεύση του, εφαρμόζοντας τα διεθνή πρότυπα διασφάλισης ποιότητας των τροφίμων.
NTANELIS E. O.E. παραγωγή και την τυποποίηση παρθένου ελαιολάδου

         


επικοινωνήστε μαζι για τα προιοντα μας

 

 

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 11 επισκέπτες και ένα μέλος

Καλιτσούνια

Καλιτσούνια με σπανάκι ή μάραθο ή αγριόχορτα  


Ζυμάρι

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο νερό (τόσο όσο η ζύμη ζυμώνοντάς την να μην κολλάει στα χέρια μας)

1/2 φλυτζανάκι του καφέ τσικουδιά

Γέμιση

2 κιλά σπανάκι ή τα άλλα χόρτα αλάτι, πιπέρι, δυόσμο

1/2 νεροπότηρο λάδι 1 κρεμμύδι

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για το ζυμάρι καλά, ζυμώνουμε με τα χέρια μας το ζυμάρι και τ’ αφήνουμε για μία-δύο ώρες να φουσκώσει.

 Έπειτα ανοίγουμε μ’ ένα πλάστη το ζυμάρι. Φτιάχνουμε ένα μεγάλο φύλλο, πάχους 1/2 εκατοστού και το κόβουμε στρογγυλό με την βοήθεια ενός πιάτου τσαγιού. Πλένουμε καλά το σπανάκι και το κόβουμε κομματάκια αφού προηγουμένως έχουμε βγάλει τις ρίζες.

 Το μαραίνουμε σε μία κενή κατσαρόλα για 5 λεπτά, το στύβουμε με τα χέρια μας και το βάζουμε σ’ ένα μπολ. Εκεί προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι, το δυόσμο, το ελαιόλαδο και τ’ ανακατεύουμε. Μ’ έναν πλάστη ανοίγουμε φύλλο σε μέγεθος πιάτου τσαγιού. 

Γεμίζουμε το κάθε φύλλο μας με μία κουταλιά της σούπας γέμιση, από τη γέμιση που έχουμε φτιάξει τα διπλώνουμε, τα κλείνουμε καλά και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές ή τα ψήνουμε στο φούρνο, για 30-40 λεπτά, στους 180 C. Αν τα ψήσουμε στο φούρνο, τα αλείφουμε πριν με χτυπημένο αυγό και προσθέτουμε σισάμι.