Παράγουμε ένα προϊόν αναλλοίωτο, διατηρώντας όλα τα συστατικά του, το χρυσοπράσινο χρώμα του, το φρουτώδες άρωμα και τη γεύση του, εφαρμόζοντας τα διεθνή πρότυπα διασφάλισης ποιότητας των τροφίμων.
NTANELIS E. O.E. παραγωγή και την τυποποίηση παρθένου ελαιολάδου

         


επικοινωνήστε μαζι για τα προιοντα μας

 

 

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 64 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Ελαιόλαδο

Το λάδι μας είναι ένα αντιπροσωπευτικό κρητικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, που προέρχεται από επιλεγμένους, παραδοσιακά καλλιεργούμενους, ελαιώνες της περιοχής του Ηρακλείου. 

Είναι αυστηρά μονοποικιλιακό, από την περίφημη ποικιλία κορωνέικη.

 Η συλλογή του ελαιοκάρπου γίνεται περί τα μέσα Νοεμβρίου, με ιδιαίτερη φροντίδα, χωρίς να τραυματίζεται το δέντρο ή ο καρπός και μέσα σε λίγες ώρες ακολουθεί η έκθλιψη και η «εν ψυχρώ» εξαγωγή του ελαιολάδου. Το αποτέλεσμα είναι ένα διαυγές, χρυσοπράσινο και απολύτως ισορροπημένο ελαιόλαδο με πλούσια, φρουτώδη γεύση και χαμηλή οξύτητα.Ελαιόλαδο και Υγεία

Το ελαιόλαδο αποτελεί το σημαντικότερο συστατικό για την ανθρώπινη υγεία, τον ανθρώπινο οργανισμό και την καθημερινή μας διατροφή. Η σύστασή του σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει από καρδιαγγειακές παθήσεις, συμβάλλοντας στην αύξηση της καλής (HDL) και στη μείωση της κακής χοληστερίνης (HDL). Επίσης δρουν προστατευτικά έναντι του σακχαρώδη διαβήτη, καθώς έχει,παρατηρηθεί ότι βελτιώνουν το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα, σε αντίθεση με άλλες μορφές λιπαρών όπως τα κορεσμένα και τα πολυακόρεστα. 

το ελαιόλαδο αποτελεί πλούσια πηγή λιποδιαλυτών βιταμινών Α, D, K, Ε και πολυφαινολών, οι οποίες προστατεύουν τον οργανισμό μας από ορισμένες μορφές καρκίνου (του μαστού, του ενδομητρίου, του παχέος εντέρου, του προστάτη, κλπ.) . Επίσης λόγω της αντιοξειδωτικής του δράσης επιβραδύνει τη γήρανση των κυττάρων και αυξάνει τη διάρκεια του κύκλου ζωής, βοηθάει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και βελτιώνει την υγεία του δέρματος.

Διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του εμβρύου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και η έλλειψή του μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες. Το ελαιόλαδο φαίνεται να έχει ευνοϊκή επίδραση στην ασβεστοποίηση των οστών. Βοηθά την απορρόφηση του ασβεστίου και ως εκ τούτου παίζει ένα σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης και την πρόληψη της οστεοπόρωσης.

αποτελεί ελιξίριο ζωής, υγείας και μακροζωίας.